Poriyal (Zuid-Indiase kikkererwten en paprika)

    Poriyal (Zuid-Indiase kikkererwten en paprika)

    9keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Zuid-Indiase vegetarische schotel die fantastisch smaakt met basmati rijst of Indiaas brood. Urad dal, ook wel bekend als zwarte linzen, kan worden gevonden in Aziatische winkels, maar kan worden weggelaten als je het niet kan vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr kikkererwten uit blik
    • 1 middelgrote ui
    • 1 middelgrote tomaat
    • 2 rode paprika's
    • 2 theelepels plantaardige olie
    • 5 kleine stukjes kaneel stokjes
    • 1 theelepel zwarte mosterdzaadjes
    • 2 theelepels urad dal
    • 1/4 theelepel kurkuma
    • 250 ml tomatenpuree
    • 250 ml water
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • zout
    • 1-2 eetlepels geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Spoel de 450 gr kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken.
    2. Snijd de ui en tomaat in kleine stukjes. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd deze in reepjes.
    3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur en doe hier de kaneel, mosterdzaad en urad Dal in. Dek af en bak tot de mosterdzaadjes beginnen te barsten en de urad dal goudbruin geworden is.
    4. Voeg de gehakte ui en tomaat toe en roerbak 1-2 minuten. Roer de kurkuma erdoor.
    5. Meng er de tomatenpuree, water en zout door en breng het geheel aan de kook. Meng de kikkererwten en kerriepoeder erdoor.
    6. Dek de pan af en laat 5 minuten koken op een matig vuur. Kook het niet te lang, de groenten moeten niet te zacht worden. Roer de geraspte kokos erdoor en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren