Prei en champignon quiche
1 / 1 Foto van:  Tammie
Blader

Prei en champignon quiche

Als je een kant en klaar deeg gebruikt, zal deze quiche heel snel klaar zijn. Ik maak vaak quiches omdat ik graag een in de koelkast wil hebben. Het is perfect voor tussendoortjes gedurende de dag. Deze quiche kan warm of koud geserveerd.

kikine2008

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 rol zanddeeg, uitgerold
  • 10 gr boter
  • 1 prei, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gr champignons, gesneden
  • 3 eieren
  • 200 ml crème fraîche of slagroom
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gr gruyère, geraspt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek een taartvorm of een taart blik met het deeg, snijd overtollig deeg eraf.
  2. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei 5 minuten.
  3. Verhit de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak gedurende 5 minuten.
  4. Breek de eieren in een kom. Voeg de room toe en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper. Meng met een vork of een garde gedurende enkele minuten. Voeg de geraspte kaas toe en meng.
  5. Voeg een laag van prei en champignons toe aan het deeg. Giet het eimengsel over de groenten. Bak in de oven gedurende 30 minuten.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties