Prei en champignon quiche

    Prei en champignon quiche

    19keer bewaard
    1uur


    12 personen hebben dit gemaakt

    Als je een kant en klaar deeg gebruikt, zal deze quiche heel snel klaar zijn. Ik maak vaak quiches omdat ik graag een in de koelkast wil hebben. Het is perfect voor tussendoortjes gedurende de dag. Deze quiche kan warm of koud geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rol zanddeeg, uitgerold
    • 10 gr boter
    • 1 prei, fijngesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 150 gr champignons, gesneden
    • 3 eieren
    • 200 ml crème fraîche of slagroom
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr gruyère, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek een taartvorm of een taart blik met het deeg, snijd overtollig deeg eraf.
    2. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei 5 minuten.
    3. Verhit de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak gedurende 5 minuten.
    4. Breek de eieren in een kom. Voeg de room toe en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper. Meng met een vork of een garde gedurende enkele minuten. Voeg de geraspte kaas toe en meng.
    5. Voeg een laag van prei en champignons toe aan het deeg. Giet het eimengsel over de groenten. Bak in de oven gedurende 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren