Pruimen gemarineerd in rode wijn

    Pruimen gemarineerd in rode wijn

    6keer bewaard
    25min


    14 personen hebben dit gemaakt

    De hoeveelheid pruimen is een schatting, hoeveel je nodig hebt, hangt af van de grootte van het fruit en de grootte van je potten. Dit is een mooi recept om te maken als het pruimenseizoen is, en het dan te kunnen serveren tijdens de kerstdagen. Je kunt er creatief mee worden, bijvoorbeeld door de pruimen met ijs te serveren, of zelfs met het sap feestelijke cocktails te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 2 l rode wijn
    • 400 gr suiker
    • 2 kg pruimen
    • kaneelstokjes
    • hele kruidnagels
    • gesteriliseerde potten met schroefdop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de rode wijn in een pan, maar laat niet koken. Los de suiker er volledig in op. Voeg de gewassen pruimen (met de pitten er nog in) toe en verwarm ze op een matig vuur, zodat het niet aan de kook kan raken.
    2. Doe een kaneelstokje en een kruidnagel in elke pot. Giet de compote, terwijl deze nog steeds warm is in de potten en sluit ze onmiddellijk.
    3. Bewaar ze op een koele plaats en laat een paar weken staan om in te trekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren