Quiche Lorraine met ham

    (5)
    55 minuten

    Ik hou meer van quiche Lorraine met ham dan met spek. Deze quiche is zeer snel klaar en is zeer goed. De perfecte maaltijd voor beginners! Het is super eenvoudig dankzij het gebruik van in de winkel gekochte deeg vellen.


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 rol zanddeeg (of deeg voor hartige taart)
    • 5 eieren
    • zout en peper naar smaak
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • 3 eetlepels creme fraiche
    • 200 gr geraspte gruyère
    • 250 gr gekookte ham, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 210 C / gasoven stand 6-7. Rol het bladerdeeg uit en bedek er een taartvorm mee.
    2. Klop de eieren in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de nootmuskaat, creme fraiche en geraspte gruyère toe.
    3. Strooi de blokjes ham over het deeg en giet er dan het ei en kaas mengsel over.
    4. Bak in de oven gedurende 40 minuten, of totdat de quiche goudbruin is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    2

    Makkelijk te maken en erg lekker!  -  28 jun 2011

    van
    1

    Iets anders. nog prei toegevoegd, omdat ik die nog had.  -  28 jun 2011

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties