Ricottataart met speculoos bodem

Ik was op zoek naar een recept dat me herinnerde aan de light roomkaastaarten die ik at in Italië waar ik net mijn zomer heb doorgebracht. Dit is een makkelijke en fantastische kaastaart (cheesecake), met een fantastische speculoos bodem. Je kan Lotus speculoos in elke grote supermarkt vinden. Je kan ook Amaretti koekjes gebruiken.

helenearm

Ingrediënten

Porties: 6 

  • Voor de bodem:
  • 180 gr Lotus speculoos
  • 40 gr zachte boter
  • Voor de taart:
  • 500 gr ricotta
  • 2 eieren, apart te verwerken
  • 1 eetlepel witte bloem
  • 60 gr basterdsuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Verkruimel de koekjes tot grove kruimels. Voeg de boter toe en meng, druk vervolgens in de bodem van een springvorm. Zet in de koelkast.
  2. Voor de vulling: Klop de ricotta met de eierdooiers in een kom, voeg de bloem en basterdsuiker toe. Klop de eiwitten stijf en roer het eiwit in het ricottamengsel.
  3. Schep de vulling over de bodem, en bak in een voorverwarmde oven op 180 ° C / gasoven stand 4 gedurende 40 minuten. Houd een oogje op de taart: het midden van de taart moet nog zacht zijn aan het einde van de baktijd. Lat afkoelen, en zet dan zo lang mogelijk in de koelkast (succes !!!).

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Ricotta
Ricotta (61)
Taart
Taart (471)