Romig sinaasappeltoetje

    Romig sinaasappeltoetje

    3keer bewaard
    25min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Dit dessert is snel en makkelijk te maken. Sinaasappelsap wordt verwarmd met maïzena en boter en vervolgens afgekoeld; romig, dik en lekker. Voor de ultieme sinaasappelsmaak, kun je wat geraspte sinaasappelschil toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • het sap van 2-3 sinaasappelen
    • 5 eetlepels maïsmeel
    • 60 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter in een steelpan.
    2. Voeg de maïzena toe en roer met een houten lepel.
    3. Kook op middelhoog vuur. Voeg geleidelijk het sinaasappelsap toe.
    4. Roer en kook tot een dikke massa.
    5. Giet het mengsel in kleine vormpjes of in een kom en laat minstens 1 uur in de koelkast staan voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Ik heb het recept iets aangepast. Ik heb per persoon 2 handsinaasappels geperst (geen perssinaasappels). Met het sap heb ik het mengsel gemaakt zoals hierboven beschreven. Een deel van het opgevangen pulp zonder velletjes heb ik daar doorheen geroerd en laten opstijven. Per persoon uit een extra sinaasappel de partjes gesneden, zonder sinaasappelwit en zonder velletjes. Het sap heb ik daarvan opgevangen. Partjes + sap + een scheutje cointreau + bestrooid met poedersuiker, afgedekt in de koelkast gezet. Daarna heb ik, vlak voor het serveren, het sap en de partjes verdeeld over de kommen, gegarneerd met een toef slagroom, stukje sinaasappel en een muntblaadje. Het was een lekker toetje. - 20 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren