Romige coq au vin

    Romige coq au vin

    5keer bewaard
    2uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit coq au vin recept is anders dan het traditionele recept, want het bevat crème fraîche en witte wijn, maar het resultaat is prachtig. De saus is romig en glad, en de kip mals. Serveer met friet, heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels boter, verdeeld
    • 1 hele scharrelkip, in stukken gesneden
    • 7 sjalotten, gehakt
    • 20 kleine uien (zilveruitjes), geschild
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 bouquet garni
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 1 fles witte wijn
    • 250 gr witte champignons, gehakt
    • 400 ml crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verhit een eetlepel boter in een koekenpan op hoog vuur en bak de kip bruin. Haal van het vuur.
    2. Verwarm de rest van de boter in een braadpan en bak de sjalotten, uien en knoflook op middelhoog vuur. Voeg de kip, bouquet garni, zout, peper en bloem toe.
    3. Voeg de witte wijn en champignons toe en laat gedurende 90 minuten op laag vuur sudderen.
    4. Verwijder het bouquet garni, voeg de room toe en breng aan de kook. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren