Romige gorgonzola gnocchi

    Romige gorgonzola gnocchi

    4keer bewaard
    55min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Het maken van zelfgemaakte gnocchi is heel eenvoudig met dit waterdichte gnocchi recept. Ik vroeg me af hoe moeilijk het was en de moeder van mijn vriendin Susanne gaf me dit recept. Nu eten we minstens een keer per maand zelfgemaakte gnocchi. De gorgonzola saus is heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de gnocchi
    • 800 gr kruimige aardappelen, geschild
    • 250 gr bloem
    • Voor de saus
    • 100 gr gorgonzola
    • 60 gr boter
    • 100 ml room
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • geraspte Parmezaanse kaas (om over het gerecht te strooien)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Kook de aardappelen gedurende 20 minuten tot ze zacht zijn, giet ze af en terwijl ze nog warm zijn duw je ze door een aardappelpers. Voeg de bloem toe en kneed het hele mengsel goed tot een glad deeg.
    2. Bestrooi een werkvlak met een beetje bloem. Rol een deel van het gnocchi deeg in een 2 cm dikke worst. Snijd de worst in 2,5 cm lange stukken.
    3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi in porties aan het kokende water toe. Als de gnocchi aan de oppervlakte drijven, wacht 1-2 minuten en haal ze eruit met een schuimspaan. Breng het water weer aan de kook en kook de volgende portie.
    4. Smelt de gorgonzola en de boter samen in een pan op een zacht vuurtje. Giet de room toe en kook gedurende ongeveer 3-4 minuten tot de crème dik is. Breng op smaak met zout peper en giet over de gnocchi. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren