Marmercake

    Marmercake

    21keer bewaard
    55min


    185 personen hebben dit gemaakt

    Een goede, stevige cake. Ik maak hem zelf vrij vaak.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 200 gr suiker
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 ml melk
    • 2 eetlepels cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ronde cakevorm van 23 cm invetten en met bloem bestrooien.
    2. Bloem, bakpoeder, zout, suiker, boter, ei, vanille en melk voorzichtig door elkaar kloppen. Vervolgens met een mixer ong. 2 minuten op medium stand glad mixen. 175 ml van het beslag apart houden, de rest in de bakvorm gieten.
    3. Cacao door het resterende beslag roeren. Lepel voor lepel over het witte beslag verdelen. Met een mes het cacaobeslag door het witte beslag roeren om een marmereffect te creëren.
    4. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven bakken, of tot een houten prikker schoon uit het midden verwijderd kan worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren