Romige ovenschotel met pasta en ham

    Romige ovenschotel met pasta en ham

    2keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer eenvoudige ovenschotel met pasta, ham, room en kaas voor wanneer je niet veel tijd hebt om te koken. Vergeet kant-en-klare maaltijden, deze zelf gekookte maaltijd is klaar in een mum van tijd, en je familie zal er gek op zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr pasta naar keuze
    • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
    • 250 gr ham, fijn gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • gedroogde oregano naar smaak
    • gedroogde basilicum naar smaak
    • 400 ml room
    • geraspte kaas (mozzarella, Parmezaanse kaas, enz.)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7.
    2. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta hierin in 8 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan. Roer de knoflook, ham en kruiden erdoor. Giet de room erbij, meng goed en giet het geheel in een ingevette ovenschaal.
    3. Strooi er, indien gewenst, geraspte kaas over en bak ongeveer 15-20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren