Rundvlees fondue

    Rundvlees fondue

    1keer bewaard
    20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ik serveer deze fondue graag als vrienden komen eten. De voorbereiding duurt slechts een paar minuten! Ik bereid de sauzen van tevoren voor, zodat ze koud kunnen worden, dan snijd ik het vlees net voordat mijn gasten arriveren. Zo heb ik meer tijd met mijn gasten en hoef ik geen uren in de keuken te staan! Bovendien, is deze maaltijd heerlijk evennals de sauzen. Ik serveer deze fondue met gekookte aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg runderfilet, in blokjes
    • 1 takje tijm
    • 1 laurierblad
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 teentje knoflook
    • plantaardige olie voor de fonduepan
    • Voor de tartaarsaus
    • 250 ml mayonaise
    • 3 augurken, fijngesneden
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • een paar gehakte bieslook stengeltjes
    • een paar takjes peterselie, fijngehakt
    • Voor de Oosterse saus
    • 250 ml mayonaise
    • 1 eetlepel soja saus
    • 1/2 theelepel wasabi pasta
    • Voor de Amerikaanse saus
    • 250 ml mayonaise
    • 1 eetlepel ketchup
    • 1/4 theelepel Tabasco (of andere pittige saus)
    • Voor de Spaanse saus
    • 250 ml mayonaise
    • 1 mespuntje saffraanpoeder
    • 1 geroosterde rode paprika uit een potje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Begin met de voorbereiding van de sauzen.
    2. Voor de tartaarsaus: In een kleine kom meng je de mayonaise met de augurken, sjalotjes, bieslook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar in de koelkast totdat je klaar bent om hem te serveren.
    3. Voor de Oosterse saus: In een andere kleine kom meng je de mayonaise met de sojasaus en wasabi pasta. Zet eveneens in de koelkast.
    4. Voor de Amerikaanse saus: In een derde kleine kom meng je de mayonaise met de ketchup en tabasco. Zet in de koelkast.
    5. Voor de Spaanse saus: In een vierde kleine kom meng je de mayonaise met de saffraan en rode paprika die je geplet hebt en nu uit kleine stukjes bestaat. Zet ook deze saus in de koelkast.
    6. Doe de olie in de fonduepan samen met het laurierblad, tijm, knoflook en rozemarijn, en warm op, op middelhoog vuur.
    7. Zodra de olie een beetje begint te borrelen, haal je de kruiden en knoflook eruit; wees voorzichtig zodat je je niet brandt. Laat je gasten stukjes vlees aan een fonduespies in de hete olie houden tot de gewenste gaarheid is bereikt. Serveer met de diverse sauzen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren