Salade met krulandijvie en rode bieten

    (1)

    Hoe zoeter de bietjes, hoe beter de smaak van deze salade. Rode bietjes worden gecombineerd met krulandijvie en een heerlijke salade dressing van citroen, olijfolie, verse kruiden, koriander en zwarte olijven.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr rode bieten
    • 2 eetlepels citroensap
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels gehakte peterselie
    • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
    • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
    • geraspte schil van 1 biologische citroen
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 12 pitloze zwarte olijven
    • zout en peper naar smaak
    • een 1/2 krulandijvie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Breng de ongeschilde bietjes in een pan met water aan de kook en kook ze gedurende ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen en schil ze. Snijd de bietjes in vieren of achten, afhankelijk van de grootte.
    2. Roer het citroensap en de olijfolie door elkaar en meng met de kruiden, de citroenschil en het korianderpoeder. Hak de olijven grof en voeg ze aan het mengsel toe. Voeg zout en peper toe.
    3. Snijd de andijvie in reepjes en meng met de rode bieten en dressing in een grote kom. Dien meteen op.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties