Snelle en makkelijke perziktaart

    Snelle en makkelijke perziktaart

    3keer bewaard
    1uur5min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zeer eenvoudig recept voor perziktaart waar je niet de fout mee in kan gaan. Natuurlijk kun je verse perziken gebruiken, maar perziken uit blik maken deze taart heel makkelijk op elk moment van het jaar te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 (400 gr) blikken perziken
    • 2 eetlepels kersenbrandewijn (bijvoorbeeld van Bols)
    • 4 eetlepels citroensap
    • 100 gr margarine
    • 1 snufje zout
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 100 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 250 gr witte bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • poedersuiker of kaneel om mee te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Laat de perziken in een zeef uitlekken. Besprenkel het geheel met de kersenbrandewijn en het citroensap en laat dit enige tijd trekken.
    2. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7 en vet een springvorm in.
    3. Klop de margarine tot deze luchtig is. Voeg zout en de geraspte citroenschil toe en roer er daarna geleidelijk de suiker en eieren door.
    4. Meng de bloem met het bakpoeder, schep in het margarine mengsel, voeg dan het citroensap en brandewijn mengsel toe.
    5. Schep het cakebeslag in de voorbereide springvorm en verspreid de uitgelekte perziken erover. Soms snijd ik de perziken en schik ze in een patroon. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten.
    6. Bestrooi de taart met poedersuiker of kaneel (of beide!).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren