Marokkaanse lamsspiesjes

    (35)

    Een heerlijk pittigzoet lamsgerecht. De hoeveelheid cayennepeper en andere kruiden kan aan persoonlijke voorkeuren worden aangepast. Serveren in een warm pitabroodje met een gemengde groene salade (probeer salades met sterke smaak) en verse kruiden. Druppel er een beetje citroen over en een gekruide yoghurtsaus of tzatziki.


    36 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg lamsgehakt
    • 150 gr rozijnen
    • 150 gr geitenkaas
    • 5 eetlepels mayonaise
    • 1 rode ui, zeer fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, zeer fijngesneden
    • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 3/4 eetlepel gemalen cayennepeper
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • zout naar smaak
    • grofgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De barbecue goed heet laten worden en een rooster licht invetten.
    2. In een middelgrote kom lamsgehakt, rozijnen, geitenkaas, mayonaise, rode ui, knoflook, koriander, cayennepeper, komijn, gemalen koriander, zout en zwarte peper mengen. Het mengsel in 6 gelijke porties verdelen en rond de vleespennen aandrukken.
    3. Leg de pennen op de barbecue en rooster ze ong. 4 minuten per kant tot de kaas is gesmolten, de rozijnen gaar zijn en het gehakt de gewenste gaarheid heeft.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (35)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties