Spinazie en kaas pannenkoeken

    Spinazie en kaas pannenkoeken

    4keer bewaard
    40min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Voor alle liefhebbers van hartige pannenkoeken: dit is je recept. Pannenkoeken zijn een van mijn favoriete gerechten en ik vind ze in welke vorm dan ook lekker - deze spinazie en kaas pannenkoeken zijn lekker gedurende het hele jaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de pannenkoeken
    • 120 gr witte bloem
    • 250 ml melk
    • 2 eieren
    • mespuntje zout
    • 30 gr boter of margarine
    • Voor de vulling
    • 30 gr boter of margarine
    • 40 gr witte bloem
    • 500 ml melk
    • 1 theelepel geconcentreerde bouillon
    • 2 losgeklopte eieren
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 300 gr diepvries spinazie, ontdooid
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • snufje geraspte nootmuskaat
    • boter om een ovenschaal mee in te vetten
    • 1 eierdooier
    • 150 gr crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Voor de pannenkoeken: meng de bloem, melk, eieren en zout tot een dun beslag. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet ongeveer 3 eetlepels beslag in de pan en schud de pan snel, zodat het beslag zo gelijkmatig en zo dun mogelijk wordt verdeeld. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin, en zet de gebakken pannenkoeken opzij. Het beslag moet genoeg zijn voor 8 pannenkoeken (ongeveer 18 cm diameter).
    2. Voor de vulling: Smelt de boter in een pan en strooi er de bloem overheen. Bak gedurende een minuut of twee. Voeg de melk toe, goed roeren, en breng aan de kook. Nu kan de bouillon, de eieren en de helft van de parmezaanse kaas erbij. Voeg daarna de ontdooide spinazie toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    3. Vet een ovenschaal in. Verspreid wat van de vulling over de eerste pannenkoek, rol de pannenkoek op en leg in de ovenschaal. Doe met hetzelfde met de overige pannenkoeken.
    4. Roer de eierdooier samen met de creme fraiche en de rest van de parmezaanse kaas en giet dit over de pannenkoeken.
    5. Plaats in de oven en bak 25 minuten op 225 C / gasoven stand 7.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren