Spinazie en zalmtaart

    Spinazie en zalmtaart

    19keer bewaard
    1uur


    25 personen hebben dit gemaakt

    Dit zalmrecept is heel eenvoudig maar ook heel elegant en lekker - perfect voor elke avond van de week. Je kunt gebruik maken van een kant-en-klaar deeg voor dit eenvoudige recept, hetzij zanddeeg of bladerdeeg. Je kunt ook diepvriesspinazie gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor het deeg
    • 250 gr witte bloem
    • 125 gr boter, in blokjes
    • een snufje zout
    • 1 eetlepel water
    • Voor de vulling
    • 200 gr verse spinazie
    • 150 gr zalmfilet
    • zout en peper naar smaak
    • 500 ml crème fraîche
    • 50 gr Comte kaas, geraspt
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Giet de bloem in een grote kom, voeg dan de boter, zout en water toe. Meng alles tussen je vingers tot je grove kruimels krijgt. Rol het vervolgens tot een bal en zet opzij.
    2. Roerbak de spinazie en laat goed uitlekken (haal door een zeef indien nodig). Bak de zalm met een theelepel boter op een matig vuur gedurende 10 minuten. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6.
    3. Klop de eieren, voeg de crème fraîche toe en meng goed. Rasp de Comte kaas en voeg toe aan het mengsel. Verkruimel de zalm in kleine stukjes en snijd de spinazie. Zet opzij.
    4. Rol het bladerdeeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Giet het zalmmengsel erover. Bak in de oven gedurende 25 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren