Spinazie, krab en garnalen quiche

    Spinazie, krab en garnalen quiche

    8keer bewaard
    1uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze super heerlijke quiche wordt in een mum van tijd gemaakt, de porties zijn vrij groot en niet te vergeten erg lekker. Ik maak dit vaak als lunch met een salade, of ik neem het zelfs mee om te picknicken. Het is heerlijk warm of opgewarmd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 rol zanddeeg, uitgerold
    • 200 gr geraspte gruyère
    • 220 gr krab uit blik, uitgelekt
    • 250 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 250 gr gekookte garnalen, gepeld
    • 6 eieren
    • 250 ml crème fraîche of slagroom
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bedek een ingevette taartvorm met het zanddeeg.
    2. Strooi de helft van de kaas over het deeg. Bedek met de krab, spinazie en dan de garnalen (houd 5 of 6 garnalen achter ter decoratie).
    3. Klop de eieren, roer de crème fraîche erdoor, breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de garnalen, bedek met de resterende geraspte kaas en bak in de oven gedurende 1 uur.
    4. Garneer met de resterende garnalen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren