Stoofschotel met biefstuk en bier

    (8)
    2 uur 40 minuten

    Dit stoofschotel recept is heel eenvoudig en vereist weinig ingrediënten. Het eindresultaat is heerlijk. Deze stoofpot is heerlijk met een wilde rijst mix, aardappelpuree, romige polenta of gewoon veel knapperig brood.


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 1 kg stoofvlees, in lange repen gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 2 uien, in stukjes gesneden
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 eetlepel witte bloem
    • 100 ml runderbouillon
    • 5 wortels, in stukjes gesneden
    • 600 ml bier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Smelt de boter in een grote pan en bak het rundvlees. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en zet opzij.
    2. Roerbak de uien een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg zout en peper, nootmuskaat en bloem toe. Roerbak dit 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en roer alles los van de bodem van de pan.
    3. Voeg het vlees, de wortelen en het bier toe.
    4. Dek af en laat ongeveer 2 uur en 15 minuten sudderen, tot het vlees zeer mals is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (8)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren