Stoofschotel met lam en kikkererwten

    Stoofschotel met lam en kikkererwten

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur50min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke op het Midden-Oosten geïnspireerde stoofpot is stevig en vol van smaak. Lam wordt gestoofd met kikkererwten, knolrapen, courgettes, koolraap, tomaten, wortelen en pompoen. Serveer samen met vers gekookte couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg courgettes, gewassen en gesneden in 2-3 cm stukken
    • 1 koolraap, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 stengel bleekselderij, in grote stukken gesneden
    • 1 eetlepel harissa pasta
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1.5 kg lamsvlees (goedkopere stukken zijn het beste)
    • 100 gr gele rozijnen
    • 2 eetlepels komijnpoeder
    • 3 liter water
    • 3 middelgrote uien, fijngehakt
    • 3 theelepels olijfolie
    • 4 grote tomaten, ontveld en in vieren gedeeld
    • 4 knolrapen, geschild en in vieren gesneden
    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
    • 500 gr pompoen, geschild, ontpit en in stukjes gesneden
    • 6 grote wortelen, geschild en gesneden in stukken van 4-5 cm
    • een paar korianderzaadjes, geplet
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 2uur50min  ›  Klaar in:3uur50min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Kruid het vlees met zout en peper, bak het vlees tot het bruin is. Voeg de uien en tomaten toe. Laat 10 minuten bakken, voeg dan 3 liter koud water toe en breng aan de kook. Laat vervolgens 1 uur sudderen op een laag vuur.
    2. Na 1 uur voeg je de knolraap, selderij, koolraap, zout, peper, paprikapoeder, komijn en koriander toe. Laat nogmaals 50 minuten sudderen, voeg dan de pompoen en wortelen toe en laat dan alles nog eens 20 minuten koken op laag vuur.
    3. Neem 125 ml bouillon uit de pan en giet dit in een kom, Week de rozijnen hierin. Doe de courgettes en kikkererwten in de pan en laat gedurende 20 minuten verder sudderen. Als de bouillon de groenten niet helemaal bedekt, voeg dan wat kokend water toe.
    4. Zodra alles gaar is draai je het vuur uit en laat je alles in de pan zitten. Neem een soeplepel bouillon uit de pan en giet het in een kleine kom, voeg een eetlepel harissa toe en meng. Serveer deze pittige saus en rozijnen apart.
    5. Bereid 500 gr couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg het vlees en de groenten op een groot bord en serveer de couscous apart.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren