Wortelschotel met Marsala glacé en hazelnoten

    Wortelschotel met Marsala glacé en hazelnoten

    15keer bewaard
    35min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Een ongelooflijk lekkere wortelschotel voor een stijlvol diner of een speciale gelegenheid. En toch eenvoudig genoeg om doordeweeks te bereiden. Vergeet niet Marsalawijn te gebruiken, want deze geeft het gerecht een fantastische smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 70 gr grof gehakte, geroosterde hazelnoten
    • 500 gr peentjes, gehalveerd
    • 250 ml water
    • 1/2 theelepel zout
    • 50 gr ongezouten boter
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 125 ml droge Marsala
    • 75 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2.
    2. De gehakte hazelnoten enkellaags over een ovenschaal verspreiden en 5-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Roer de noten 1-2 keer om en let goed op dat ze niet aanbakken. Als ze bruin en geurig zijn uit de oven verwijderen.
    3. De wortels kruislings halveren en in een pan op middelhoog vuur met water, zout en 1/3 van de boter aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en 10-15 minuten in een afgesloten pan zachtjes laten sudderen tot de wortels beetgaar zijn. Afgieten en apart zetten.
    4. Zet de pan weer op een middelhoog vuur, smelt de resterende boter en bak daarin de sjalotjes onder af en toe roeren doorzichtig. Marsala en suiker toevoegen en onder voortdurende roeren de suiker laten smelten. Laten sudderen tot de saus een beetje is ingedikt.
    5. Eenmaal ingedikt wortels en hazelnoten door de saus scheppen. Eventueel garneren met peterselie en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren