Tomaat Gruyere taart

    Tomaat Gruyere taart

    1keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Deze taart is zeer eenvoudig te maken en heerlijk. Het vergt slechts een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in je kast en koelkast hebt staan. Je kunt ook de Gruyère vervangen door Parmezaanse kaas of mozzarella.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 (400 gr) blikken Romatomaten, in stukjes gesneden
    • voldoende zanddeeg, uitgerold
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 1 theelepel Provençaalse kruiden
    • 180 gr geraspte Gruyère
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 2-3.
    2. Giet de tomaten met hun vocht in een koekenpan en bak ze ongeveer 15 minuten. Roer af en toe tot het tomatenmengsel dik is. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Ondertussen bekleed je een ingevette taartvorm met het zanddeeg.
    4. Besmeer het deeg met de mosterd, voeg de tomaten toe, bestrooi ze met kruiden en dek af met de geraspte gruyère.
    5. Bak gedurende ongeveer 40 minuten totdat de buitenkant gaar is en de vulling goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren