Tonijn en prei flappen

    Tonijn en prei flappen

    13keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Deze filodeeg flappen zijn minder vet dan wanneer ze in olie gebakken worden, maar ze zijn nog steeds knapperig en heerlijk! Geschikt voor een picknick, een feestje of zelfs de lunch in het weekend.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 kleine preien, in dunne plakjes gesneden
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 250 gr tonijn in water, uitgelekt
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • 1 ei
    • zout en peper naar smaak
    • 1 pak filodeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de prei en ui toe en bak tot ze gaar zijn.
    2. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    3. In de tussentijd meng je de tonijn met het kerriepoeder, crème fraîche en het ei in een kom. Roer alles goed door elkaar tot een gladde massa ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de prei en ui toe aan het tonijn mengsel en roer.
    4. Leg een vel filodeeg op keuken werkblad, voeg een theelepel tonijn mengsel en vouw de samosa tot een driehoek. Ga door totdat je geen filodeeg meer hebt.
    5. Plaats de samosa's in een beboterde ovenschaal, bestrijk met olijfolie en bak in de oven gedurende 20 minuten.
    6. Serveer warm met een groene salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren