Tonijn quiche

    Tonijn quiche

    10keer bewaard
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een lichte en een heerlijke tonijn quiche, die zeer gemakkelijk te maken is. Je kunt ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken, dan vermindert de voorbereidingstijd nog meer. Je kan ook nog verse kruiden toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rol zanddeeg, uitgerold
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 100 gr tonijn uit blik, uitgelekt
    • 3 eieren
    • 3 eetlepels crème fraîche
    • 1 eetlepel melk
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel azijn
    • 1 tomaat, fijngesneden
    • 150 gr geraspte Gruyère

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bedek een taartvorm met het zanddeeg. Prik met een vork een paar keer in de bodem, smeer dan een dunne laag mosterd erover en bedek met de tonijn.
    2. Klop de eieren in een kom en meng met de 3 eetlepels crème fraîche en de melk. Voeg zout en peper en azijn toe. Giet het mengsel in het deeg.
    3. Leg de dunne plakjes tomaat bovenop, en bestrooi met de geraspte kaas.
    4. Verwarm de oven voor op 190 ° C / gasoven stand 5 en bak gedurende 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    voor een hele hoop gasten deze quiche gemaakt als mini quiches. - 14 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren