Tourtière (vleestaart)

    Tourtière (vleestaart)

    29keer bewaard
    1uur25min


    99 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heeft mijn oma aan de familie doorgegeven. Een heerlijke, vullende vleestaart die oorspronkelijk uit Quebec komt. U kunt hem als avondeten nuttigen of invriezen en een andere dag eten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr rundergehakt
    • 250 gr varkensgehakt
    • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 180 ml water
    • 1 stengel selderie, zeer fijngesneden
    • 1 wortel, zeer fijngesneden
    • 3 blokjes kippenbouillon
    • 1 laurierblad
    • 1 bakaardappel, zeer fijngesneden
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 deegrecept voor een gesloten taart van 23 cm
    • 1 eierdooier
    • 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. In een grote koekenpan runder- en varkensgehakt met ui en knoflook aanbraden. Afgieten en 180 ml water, selderie, wortel, bouillonblokjes en laurierblad toevoegen. 10 minuten op een middelhoge vlam laten sudderen, van het vuur halen en het laurierblad verwijderen.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    3. Aardappel, peper, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat aan de pan toevoegen en het vleesmengsel in het met deeg gevulde bakvorm scheppen. In een kommetje eidooier en 1 eetlepel water vermengen en daarmee de deegranden insmeren. Vervolgens voorzichtig de toplaag op de taart leggen en de randen dichtdrukken. Enkele inkepingen in de bovenkant snijden en besmeren met het resterende eimengsel.
    4. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de taart goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    NeleVermeulen
    0

    dé favoriet hier thuis, zelfs bij mijn moeilijke eters !!! ik voeg één bouillonblokje minder toe, iets meer wortel en aardappel. Bij gebrek aan kruidnagel is dit geschrapt uit mijn versie van het recept. we eten het wel met nog extra pasta of rijst. - 31 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren