Tunesische soep met lam

    Tunesische soep met lam

    2keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep is makkelijk te maken, is voedzaam en niet zo pittig als je denkt! De komijn geeft het een heerlijke smaak en de harissa een mooie rode kleur. Je kunt deze soep serveren met een groene salade en vers brood. Kan worden geserveerd als een eenpansgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr lamsgehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 gesnipperde ui
    • 300 gr spinazie, gewassen en in reepjes gesneden
    • 3 eetlepels tomatenpuree
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 1,5 liter kippenbouillon
    • 3 theelepels harissa (meer of minder, naar smaak)
    • 1 blik (400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
    • 1/2 citroen, alleen het sap
    • 150 gr pasta (macaroni of andere pasta)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Bak het lamsvlees op hoog vuur. Als het bruin is haal je het van het vuur en zet je het opzij.
    2. Houd een eetlepel van het vet in de pan en gooi de rest weg. Verlaag het vuur tot middelhoog en roerbak de knoflook, ui en spinazie tot de ui glazig is en de spinazie geslonken is (ongeveer 5 minuten).
    3. Doe het lamsgehakt terug in de pan bij het ui-spinaziemengsel, voeg de tomatenpuree, de komijn, harissa, bouillon, kikkererwten, citroensap, zout en peper toe. Laat ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen.
    4. Voeg de pasta toe en kook gedurende 15 minuten of tot de pasta gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren