Turks fruit met chocolade

    Turks fruit met chocolade

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Turks fruit of loukoums worden meestal op smaak gebracht met fruit of bloemen water (roos, oranjebloesem water...). Ik paste het recept aan en voegde nog wat chocolade toe voor alle chocoladeliefhebbers. Goddelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • eiwit van 2 eieren
    • 75 gr melkpoeder (of 25 ml gewone melk)
    • 1 citroen, geperst
    • 1 kg suikerklontjes
    • 100 gr chocolade om mee te koken, geraspt
    • 125 gr maïsmeel
    • een paar druppels oranjebloesem water (optioneel)
    • poedersuiker (of cacaopoeder indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Klop de eiwitten stijf; zet ze apart.
    2. Doe 1,5 liter water, dan melkpoeder, citroensap, suikerklontjes, geraspte chocolade en eiwitten in een pan.
    3. Breng aan de kook, roer goed om de suiker op te lossen, laat vervolgens 5 minuten sudderen, haal het schuim eraf en breng weer aan de kook.
    4. Voeg het maismeel aan 25 ml water toe en giet het in het chocolademengsel en roer tot het dik wordt. Een druppel van het mengsel moet aan een lepel kleven en dan langzaam wegglippen.
    5. Voeg eventueel het oranjebloesem water toe. Giet dit mengsel in een rechthoekige ovenschaal.
    6. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker (of cacaopoeder naar smaak) en snijd het Turks fruit in 2 of 3 cm blokjes.
    7. Bestrooi weer met suiker en serveer. Je kunt ze ook bestrooien met poedersuiker gemengd met cacaopoeder. Dan krijg je zwart met witte vlekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren