Uienmarmelade met rode wijn

    Uienmarmelade met rode wijn

    5keer bewaard
    2uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze fantastische jam is vol van smaak en gaat buitengewoon goed met rood vlees. Uien worden enkele uren gestoofd in een gezoete rode wijn. Echt heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 ml rode wijn van goede kwaliteit
    • 1 kg rode uien
    • 100 gr rozijnen
    • 160 gr donkerbruine zachte suiker
    • 3 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de uien onder regelmatig roeren tot ze doorschijnend en zacht zijn.
    2. Giet de rode wijn erbij. Roer goed en roer daarna de suiker erdoor.
    3. Dek af en laat 2 tot 3 uur sudderen, blijf af en toe roeren tot al het sap is verdampt en de saus een jam-achtige consistentie heeft bereikt.
    4. Voeg de rozijnen, zout en peper toe, roer alles door elkaar en giet in de potjes.
    5. Dek de potjes goed af en bewaar ze enkele maanden. Je kan ze tot 2 weken in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren