Vanille panna cotta

    (1)
    4 uur 20 minuten

    Panna cotta is een klassiek Italiaans dessert dat heerlijk gecombineerd kan worden met vers fruit of slagroom. De panna cotta moet echter enkele uren in de koelkast opstijven. Voor liefhebbers van koffie: hete espresso uitgegoten over de panna cotta smaakt uitstekend.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 vellen gelatine
    • 500 gr room
    • 100 gr suiker
    • 1 vanillestokje, opengespleten
    • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
    • geraspte schil van 1/2 citroen
    • Optioneel
    • verse aardbeien of ander vers fruit
    • slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Week de gelatine in koud water.
    2. Giet de room in een kleine steelpan. Splits het vanillestokje open in de lengterichting en voeg samen met de suiker toe aan de room. Laat dit ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
    3. Na 10 minuten voeg je de sinaasappel-en citroenschil aan de room toe, verwijder je het vanillestokje en schraap je de vanille zaadjes in de room.
    4. Los de gelatineblaadjes op in de warme room.
    5. Giet de panna cotta in glazen of schaaltjes, laat even afkoelen, dek af en zet 3-4 uur in de koelkast.
    6. Keer de panna cotta om op een bord en garneer met slagroom of vers fruit.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties