Varkensfilet in groene pepersaus

    Varkensfilet in groene pepersaus

    3keer bewaard
    22min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke manier om varkensvlees te bereiden zonder veel moeite. Je kunt, indien gewenst, ook kant-en-klaar gesneden varkensvlees medaillons gebruiken. Dit recept is genoeg voor vier matige eters of twee hongerige eters.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 varkenshaas, gesneden
    • versgemalen peper
    • bloem om het vlees mee te bedekken
    • plantaardige olie om te bakken
    • zout
    • 1 eetlepel groene peperkorrels
    • 250 ml room
    • 125 ml zure room
    • 20 ml whisky

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Kruid het vlees met zwarte peper, dip beide kanten in de bloem en tik de overtollige bloem eraf.
    2. Verhit olie in een pan en bak het vlees ongeveer 12 minuten totdat het gaar is. Verwijder het varkensvlees uit de pan en houd warm.
    3. Giet de olie uit de pan. Pureer de peperkorrels met de room en zure room en voeg toe aan de pan. Laat de saus koken totdat hij lekker romig is, voeg de whisky aan het einde toe.
    4. Snijd de filets in vinger-dikke repen. Leg ze op warme borden en giet de saus erover heen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren