Varkenshaas

    Varkenshaas

    8keer bewaard
    50min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Varkenshaas met een romige saus met champignons, witte wijn, ham en uien, en gebakken kaas erover. Je kunt ook varkensvlees medaillons gebruiken. Het smaakt erg lekker met gekookte aardappelen en haricots verts.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr varkenshaas (ongeveer 120 gr per persoon)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 3 eetlepels bloem, verdeeld
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 50 gr ham, fijn gesneden
    • 250 gr verse champignons, in schijfjes
    • 40 gr boter
    • 125 ml witte wijn
    • 125 ml room
    • geraspte nootmuskaat naar smaak
    • 200 gr Gouda kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Als je een hele varkenshaas gebruikt snijd hem dan in medaillons. Wrijf ze in met zout en peper, dompel ze in 2 eetlepels bloem en tik de overtollige bloem eraf.
    2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkensvlees medaillons ongeveer 4 minuten aan elke kant. Leg ze daarna naast elkaar op een bakplaat en houd ze warm in de oven.
    3. Bak de ui, knoflook en de ham in de pan, voeg vervolgens de champignons toe. Voeg daarna de witte wijn toe en breng alles aan de kook.
    4. Meng de room met de resterende eetlepel bloem en giet ook dit in de pan. Kook 2 minuten, terwijl je goed roert. Breng op smaak met nootmuskaat en zout.
    5. Giet de saus over het vlees en strooi de geraspte kaas erover.
    6. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4 en bak de varkenshaas medaillons gedurende ongeveer 25 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik heb hiervan genoten, erg lekker en vrij makkelijk in elkaar gezet alleen gebruik verse spinazie met honing, geitenkaas, gebakken spekjes en gedroogde tomaten als salade, ook een aanrader! - 18 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren