Varkenspoot

    Varkenspoot

    1keer bewaard
    3uur15min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een Oostenrijkse specialiteit, dat het hele jaar door gegeten wordt. Omdat het een machtig gerecht is, is een varkenspoot genoeg voor twee personen. De laatste keer dat ik maakte was voor het jaarlijkse Oktoberfest tuinfeest. Het was een hit!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 varkenspoten
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel komijn
    • 250 ml water of light bier, kokend heet
    • 250 ml zout water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Breng een grote pan water aan de kook.
    2. Plaats de varkenspoten (samen of na elkaar) met het vet naar beneden in het kokende water. Breng aan de kook en laat opnieuw gedurende 15 minuten koken. Til ze voorzichtig uit het water. Laat even afkoelen en snijd een geblokt patroon in het vet.
    3. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7.
    4. Wrijf de poten in met zout en knoflook en bestrooi met komijn. Plaats de varkenspoten in een koekenpan en vervolgens in de oven, giet er kokend water of bier over en braad ze gedurende 1 uur. Draai ze vaak om en bedruip het vlees met de vrijgekomen sappen.
    5. Verminder de temperatuur naar 180 C / gasoven stand 4. Rooster verder gedurende nog eens 30 minuten terwijl je het vlees blijft draaien en bedruipen. Voeg zo nodig meer water of bier toe, zodat de bodem van de pan altijd met sap bedekt is.
    6. Om het vet krokant te maken kun je het iedere 15 minuten met zout water besprenkelen.
    7. Giet de vrijgekomen sappen in een sauskom en kruid met zout en peper. Serveer met de varkenspoten.
    8. Serveer ze vervolgens met zuurkool, aardappelsalade en een grote groene salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren