Walnootflapjes van bladerdeeg

    Walnootflapjes van bladerdeeg

    11keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept van een Libanese vriend. Traditioneel worden de stukjes bladerdeeg gevuld met amandelen, maar ik vind ze lekkerder met walnoten. Je kunt beiden gebruiken, afhankelijk van je smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 (500 gr) verpakking bladerdeeg
    • bloem voor het bestuiven van het werkopppervlak
    • Voor de walnoten vulling
    • 350 gr walnoten, fijngehakt
    • 115 gr suiker
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 4 eetlepels vers geperst sinaasappelsap
    • 40 gr boter, gesmolten
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breek het bladerdeeg in vier stukken. Bestuif het werkoppervlak met bloem evenals de deegroller en rol het eerste stuk van bladerdeeg zo dun mogelijk uit. Draai om en snijd er rondjes uit met een diameter van 10 cm. Leg de deeg cirkels op elkaar en wikkel ze in plastic folie. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
    2. Meng walnoten, suiker, sinaasappelrasp en sinaasappelsap tot een pasta. Plaats een lepel van de vulling in het midden van elke stapel deeg cirkels en vouw de cirkel in een halve maan. Druk de randen dicht met je vingers.
    3. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de walnotenflappen hier op. Bestrijk de bovenkant met de gesmolten boter en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten totdat ze zijn gerezen en een licht goudgele kleur hebben.
    4. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker oor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren