Witte chocolade en frambozenmousse

    Witte chocolade en frambozenmousse

    8keer bewaard
    4uur25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Drie woorden beschrijven dit dessert - rijk, romig en decadent. Je kunt deze super-eenvoudig mousse in een serveerschaal of in zeer kleine porties serveren. Garneer met verse frambozen en chocolade krullen, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • eiwit van 2 eieren
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 2 eetlepels frambozen likeur (optioneel)
    • 2 eetlepels vanillesuiker
    • 200 gr witte chocolade, grof gehakt
    • 250 ml crème fraîche
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Smelt de witte chocolade voorzichtig samen met de frambozen likeur in een dubbele ketel. Als het glad is voeg je 100 ml crème fraîche toe. Zet opzij en laat iets afkoelen.
    2. Klop de eiwitten met de vanillesuiker en 1 mespunt zout tot een stevig geheel. Roer dit door het witte chocolade mengsel.
    3. Klop in een andere kom de resterende crème fraîche. Roer door het chocolademengsel en laat 4 uur afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren