Zelfgemaakte wafels

    (28)
    1 uur 40 minuten

    Een waterdicht wafel recept dat zacht en krokant tegelijk is. De mogelijkheden zijn eindeloos - serveer met jam en boter voor een eenvoudige traktatie bij het ontbijt, of met slagroom of ijs en fruit voor een heerlijk dessert.


    705 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr witte bloem
    • 75 gr basterdsuiker
    • 10 gr bakpoeder
    • een snuifje zout
    • 2 eieren
    • 100 gr boter
    • 500 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Meng de bloem met de suiker, bakpoeder en zout in een kom.
    2. Roer de eieren erdoor.
    3. Smelt de boter en voeg deze toe aan het mengsel en roer.
    4. Voeg tenslotte de melk toe en meng goed.
    5. Laat 1 uur op kamertemperatuur staan.
    6. Giet het beslag in een wafelijzer en bak het beslag voor 4 tot 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (28)

    Beoordelingen in het Nederlands (14)

    van
    40

    Een beetje saai, met een zakje vanille werd het erg lekker!  -  19 jul 2011

    MarleenSpanjaard
    35

    ik zou de volgorde van het recept anders doen om klontjes te voorkomen. zo zou ik alle droge en alle natte ingrediënten apart van elkaar mengen en dan op het laatst alles bij elkaar voegen. en ik heb een vanillestokje gebruikt  -  30 mrt 2014

    JildouLeffring
    26

    Een leuk recept! Een zakje vanille maakt het nog lekkerder.  -  04 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren