Zoete krentenbollen

    Zoete krentenbollen

    7keer bewaard
    3uur40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleine broodjes kunnen worden gevuld met rozijnen zoveel als je wilt, of je kunt zelfs chocolade stukjes erdoor doen. Krenten of andere gedroogde vruchten werken ook als een traktatie. Mijn dochter bracht het recept mee van de universiteit.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 ml melk
    • 10 gr gedroogde actieve bakkersgist
    • 100 gr boter
    • 2 eieren
    • 500 gr witte bloem
    • 60 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel zout
    • 100 gr rozijnen
    • 2 eetlepels melk
    • 2 eetlepels basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur rijzen  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Verwarm de melk tot lauwwarm, meng de gist met twee eetlepels van de lauwe melk in een kleine kom.
    2. Meng de bloem en suiker in een grote kom.
    3. Doe de gesmolten boter in het midden van de droge ingrediënten, voeg dan de gist en rest van de melk toe. Meng tot het deeg zacht is maar niet plakkerig. Voeg de rozijnen toe.
    4. Dek de kom af met een vochtige doek, laat het deeg 90 minuten rijzen.
    5. Kneed het deeg krachtig op een met bloem bestoven werkvlak, snijd het in kleine ronde of lange broodjes, laat het deeg een tweede keer rijzen gedurende anderhalf uur.
    6. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4
    7. Bak de broodjes in de oven gedurende 15 minuten tot 20 minuten. Terwijl de broodjes bakken, bereid je het glazuur door 2 eetlepels melk met 2 eetlepels poedersuiker te mengen. Breng het mengsel aan de kook.
    8. Verwijder de broodjes uit de oven en bestrijk ze onmiddellijk met het glazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren