Melitzanes Imam

    Melitzanes Imam

    45keer bewaard
    1uur15min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke Grieks-Turkse aubergineschotel heeft een volle kaneelsmaak. Heerlijk op zichzelf of met rijst of cousous.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 aubergine
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes, uitgelekt
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 1 eetlepel fijngesneden knoflook, of naar smaak
    • 1 theelepel kaneelpoeder, of naar smaak
    • 3 eetlepels olijfolie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. De aubergine in lengterichting halveren en tot 1 cm van de schil uithollen. Het vruchtvlees apart zetten voor later. Leg de uitgeholde aubergines op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. In ong. 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar laten worden.
    3. Terwijl de aubergine gebakken wordt het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur ong. 2 eetlepels olijfolie verhitten en daarin ui en knoflook gedurende enkele minuten al roerend bakken. Auberginestukjes toevoegen en al roerend zacht laten worden. Tomaten en tomatenpuree toevoegen en goed mengen. Op een laag vuur laten sudderen tot halve aubergines in de oven gaar zijn.
    4. De gebakken aubergines uit de oven halen en de groentenmix erin scheppen. Een beetje kaneel erover strooien en nogmaals ong. 30 minuten in de oven laten bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SharmilaBoer
    0

    makkelijk te maken en erg lekker! - 27 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren