Zwarte olijven en ansjovis tapenade

    Zwarte olijven en ansjovis tapenade

    3keer bewaard
    5uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig recept, maar vergeet niet om de ansjovis 5 uur te laten weken. Ik heb het een keer, om tijd te besparen, gemaakt zonder ze te weken... helaas was het zo zout dat we het niet konden eten!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 ansjovisfilets
    • 200 gr zwarte olijven zonder pit
    • 4 eetlepels kappertjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 150 ml olijfolie
    • zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 5uur weken  ›  Klaar in:5uur20min 

    1. Week de ansjovis in koud water gedurende 5 uur. Dep ze daarna droog met keukenpapier.
    2. Doe de ansjovis, knoflook, kappertjes, olijven, olie en peper in een blender. Meng met korte stoten, en zorg ervoor dat je niet te lang mengt want het is beter om kleine stukjes olijven in de tapenade over te houden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren