Appelflapjes

    Appelflapjes

    7keer bewaard
    30min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Recept voor twee appelflappen, gemaakt met bladerdeeg, appel, krenten en suiker.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 plakjes bladerdeeg
    • ½ appel
    • 1 theelepel bruine suiker
    • 1 eetlepel witte suiker
    • 1 eetlepel krenten
    • beetje suiker
    • ei
    • Materialen
    • Mengkom
    • Theelepel
    • Eetlepel
    • Aardappelschilmesje
    • Kommetje met water
    • Bakpapier
    • 2 borden
    • Snijplank
    • Bakplaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Haal de bakplaat en rooster uit de oven en zet hem op 200 C. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat.
    2. Snij de halve appel weer door midden en schil de appel dun met het aardappelschilmesje. Snij op de snijplank de appel in kleine stukjes.
    3. Doe de appelstukjes in de mengkom. Was de krenten en voeg die bij de appelstukjes. Voeg ook de bruine suiker, kaneel en witte suiker erbij.
    4. Schep 1 grote lepel appelmengsel op het midden van elk plakje bladerdeeg en vouw de appelflapjes dubbel tot een driehoek. Druk ze goed aan met een vork.
    5. Smeer er nu wat ei bovenop. Bestrooi ze met een klein beetje suiker.
    6. Schuif de bakplaat in het midden van de oven wanneer de oven op de juiste temperatuur is. Bak de appelflapjes in 15-20 minuten goudbruin.
    7. Haal de appelflapjes uit de oven en laat ze nog even 5 minuten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren