Amerikaanse chocoladetaart met noten

    Amerikaanse chocoladetaart met noten

    17keer bewaard
    50min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een Amerikaanse chocoladetaart met pure en melkchocolade, lekker vol van smaak en nog een beetje zacht/klef van binnen.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 taartpunten

    • 150 g boter
    • 200 gr pure chocolade
    • 100 gr melkchocolade
    • 3 eieren
    • 150 g donkere basterdsuiker
    • snufje zout
    • 115 g zelfrijzend bakmeel
    • 100 g noten
    • 90 ml slagroom
    • Materialen
    • 16 cm springvorm
    • steelpan
    • kookpan
    • beslagkom
    • plastic lepel
    • bakplaat
    • boterkwast
    • garde/ mixer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 °C
    2. Meng in een steelpannetje de boter (in blokjes gesneden), 100 gram in stukjes gebroken pure chocolade en 100 gram in stukjes gebroken melkchocola.
    3. Zet de steelpan in een wat grotere pan met water. Dit heet au-bain-marie verwarmen. Zet de pannen op het laag vuur en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten onder regelmatig roeren. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel nog even afkoelen.
    4. Klop de eieren met een garde of mixer in een beslagkom los.
    5. Meng basterdsuiker en een snufje zout erdoor.
    6. Roer daarna het chocolademengsel erdoor.
    7. Voeg het zelfrijzend bakmeel door een zeef toe aan de beslagkom. Schep het bakmeel met een plastic lepel voorzichtig door het chocolademengsel.
    8. Bewaar 10 mooie noten als garnering en verkruimel de rest. Schep deze door het beslag.
    9. Vet de bakvorm in en bestrooi hem met wat bloem. Schep het chocoladebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
    10. Schuif het rooster met de taart in het midden van de oven. Bak de taart ongeveer 20-30 minuten en laat daarna helemaal afkoelen buiten de oven.
    11. Glazuurlaag: smelt 100 gr pure chocolade in een pan op laag vuur. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade onder voortdurend roeren smelten.
    12. Bestrijk de taart met de chocoladeglazuur en versier met de apart gehouden noten. Bewaar de taart in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HiddeLammertink
    0

    ik vind dit een geweldig recept, hartstikke bedankt voor het online zetten van deze uitstekende taart :D - 30 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren