Komkommerschuitjes met garnaalmousse

    Komkommerschuitjes met garnaalmousse

    10keer bewaard
    2uur12min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Leuk en makkelijk voorgerecht. Lekker fris, en heerlijk romig door de Mon Chou.

    Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 grote komkommer
    • 1 pakje Mon Chou roomkaas
    • 50 gram Hollandse Garnaaltjes
    • 1 handje fijngesneden dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 4min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:2uur12min 

    1. Snijd de garnaaltjes zo klein mogelijk
    2. Klop de Mon Chou in ca 3 minuten met de handmixer totdat deze stijf is geworden
    3. Schep de garnalen met de dille door de mousse, en zet 2 uur afgesloten weg in de koelkast zodat de mousse kan opstijven
    4. Snij de komkommer in de lengte door. Snij beide helften in 3 gelijke stukken. Hol de stukken uit met een lepel. Let hierbij op dat de komkommerschuitjes stevig genoeg blijven om vast te houden! De komkommer die je weghaalt kun je eventueel gebruiken door een salade oid.
    5. Haal de garnalenmousse uit de koelkast, en verdeel deze over de 6 komkommerschuitjes. Garneren met 1 of 2 stukjes van de dille.

    Andere ingrediënten

    Je kunt ook gebruikmaken van goedkope roomkaas. Hiernaast is het aan te raden je garnaaltjes bij een visboer te kopen, omdat de kwaliteit hier vaak hoger ligt dan in de supermarkt, waar de garnalen makkelijk een week in het schap liggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren