Boerenomelet

    Boerenomelet

    3keer bewaard
    17min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudig gerecht, deze omelet met geraspte wortel, ui en kruiden. Heerlijk als lunch, zowel met als zonder brood.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eieren
    • 2 boterhammen
    • 1 wortel
    • ½ ui
    • 10 gram boter
    • 1 afgestreken theelepel bouillonpoeder
    • 2 eetlepels melk
    • Materialen
    • Garde
    • Mengkom
    • Eetlepel
    • Schilmesje
    • Theelepel
    • 3 kommetjes
    • 2 borden
    • 1 koekenpan
    • Snijplank
    • Rasp
    • Deksel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Snij de ui heel fijn. Rasp met een aardappelschilmesje eerst de buitenkant van de wortel schoon. Gebruik daarna de fijne rasp om de wortel klein te raspen.
    2. Klop het ei los met een garde. Voeg de melk, groente, bouillonpoeder en peper bij het ei.
    3. Zet de koekenpan met de boter op het vuur. Als de boter gesmolten is voeg je het eimengsel in de pan. Zet het vuur LAGER.
    4. Draai de omelet om wanneer de bovenkant gestold is.
    5. Snij de omelet in tweeën en verdeel over twee boterhammen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren