Inloggen Aanmelden

Hartige taart met broccoli en brie

  • 6beoordelingen
  • 91keer bewaard
  • 1uur20min

Deze hartige taart is gevuld met broccoli, brie en cashewnoten. De bodem is van zelfgemaakt deeg, maar je kunt ook (diepvries) bladerdeeg gebruiken. Je kunt het warm, maar ook koud eten.

helicon Noord-Brabant, Nederland

Ingrediënten
Porties: 4 

  • Bodem
  • 20 gr verse gist
  • 1/8 l lauwwarm water
  • 250 gr tarwebloem
  • 1/2 tl zout
  • 4 el olijfolie
  • Vulling
  • 500 gr broccoli
  • 250 gr brie
  • 150 gr cashewnoten
  • 125 ml crème fraiche
  • 3 eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel honing
  • geraspte kaas

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min rijzen  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. De gist in het lauwwarme water los roeren. Bloem, zout en olie in een schotel doen, het gistmengsel erbij doen en alles snel met de hand tot een soepel deeg kneden. Deeg platdrukken en afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plaats ongeveer 30 minuten laten rijzen. Het is nu klaar voor gebruik
  2. Vet de ovenschaal in en bekleed met het deeg.
  3. Kook de broccoli even kort voor in een pan met water. Snij de brie in plakken
  4. Leg op de bodem van de met deeg beklede ovenschaal eerst de helft van de brie, hierop de helft van de cashewnoten. Hieroverheen verdeel je de broccoli.
  5. Klop de creme fraiche los met eieren, zout en peper en schenk dit mengsel over de broccoli in de ovenschaal.
  6. Verdeel vervolgens de resterende cashewnoten erover en dan de resterende brie. Besprenkel met een eetlepel honing en bestrooi met geraspte kaas.
  7. Bak de ovenschotel 20-30 minuten op 225 graden C.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (6)

Nanda
van
15

Ik heb deze quiche gemaakt voor de paasbrunch; een succes! Erg lekker en de taart was in no-time op. Ik heb bladerdeeg gebruikt voor de bodem, lekker makkelijk. Ik heb een standaard ronde springvorm van ongeveer 24 cm doorsnee gebruikt, werkt prima! Nog een tip: Als je de taart even laat afkoelen na het bakken, dan wordt het wat steviger en kun je de taart in mooiere punten snijden. - 25 apr 2011

Lisa
van
6

Heerlijke quiche! Ik had niet genoeg cashewnoten, dus heb ik wat cashewnoten onderin gedaan en de bovenkant bestrooid met een handje pijnboompitjes, ook erg lekker! @felicia83: ik heb een standaard springvorm gebruikt (ongeveer 24-26 cm doorsnee). - 01 apr 2013

berts
van
2

Super lekker - 26 dec 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties