Hartige taart met broccoli en brie

    Hartige taart met broccoli en brie

    163keer bewaard
    1uur20min


    287 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige taart is gevuld met broccoli, brie en cashewnoten. De bodem is van zelfgemaakt deeg, maar je kunt ook (diepvries) bladerdeeg gebruiken. Je kunt het warm, maar ook koud eten.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Bodem
    • 20 gr verse gist
    • 1/8 l lauwwarm water
    • 250 gr tarwebloem
    • 1/2 tl zout
    • 4 el olijfolie
    • Vulling
    • 500 gr broccoli
    • 250 gr brie
    • 150 gr cashewnoten
    • 125 ml crème fraiche
    • 3 eieren
    • Peper en zout naar smaak
    • 1 eetlepel honing
    • geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min rijzen  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De gist in het lauwwarme water los roeren. Bloem, zout en olie in een schotel doen, het gistmengsel erbij doen en alles snel met de hand tot een soepel deeg kneden. Deeg platdrukken en afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plaats ongeveer 30 minuten laten rijzen. Het is nu klaar voor gebruik
    2. Vet de ovenschaal in en bekleed met het deeg.
    3. Kook de broccoli even kort voor in een pan met water. Snij de brie in plakken
    4. Leg op de bodem van de met deeg beklede ovenschaal eerst de helft van de brie, hierop de helft van de cashewnoten. Hieroverheen verdeel je de broccoli.
    5. Klop de creme fraiche los met eieren, zout en peper en schenk dit mengsel over de broccoli in de ovenschaal.
    6. Verdeel vervolgens de resterende cashewnoten erover en dan de resterende brie. Besprenkel met een eetlepel honing en bestrooi met geraspte kaas.
    7. Bak de ovenschotel 20-30 minuten op 225 graden C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (12)

    Nanda
    van
    21

    Ik heb deze quiche gemaakt voor de paasbrunch; een succes! Erg lekker en de taart was in no-time op. Ik heb bladerdeeg gebruikt voor de bodem, lekker makkelijk. Ik heb een standaard ronde springvorm van ongeveer 24 cm doorsnee gebruikt, werkt prima! Nog een tip: Als je de taart even laat afkoelen na het bakken, dan wordt het wat steviger en kun je de taart in mooiere punten snijden. - 25 apr 2011

    Lisa
    van
    16

    Heerlijke quiche! Ik had niet genoeg cashewnoten, dus heb ik wat cashewnoten onderin gedaan en de bovenkant bestrooid met een handje pijnboompitjes, ook erg lekker! @felicia83: ik heb een standaard springvorm gebruikt (ongeveer 24-26 cm doorsnee). - 01 apr 2013

    berts
    van
    10

    Super lekker - 26 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren