Chinese tomatensoep

    Chinese tomatensoep

    4keer bewaard
    40min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze Chinese tomatensoep is zoutarm en zit vol met verse groenten. Een heerlijk lunchgerecht, of voorgerecht.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 5 deciliter water
    • 50 gram kipfilet
    • 1 kruidenbuiltje voor kip
    • 30 gram champignons
    • ½ lente-uitje
    • 20 gr prei
    • 20 gr wortel
    • 1 tomaat
    • 2 theelepels tomatenpuree
    • 100 ml gezeefde tomaten
    • 1 theelepel azijn
    • ½ theelepel knoflookpoeder
    • ½ theelepel Djahé
    • 1 theelepel gembersiroop
    • 1 dessertlepel bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel witte suiker
    • 3 theelepels maïzena
    • 3 theelepels natriumarme ketjap
    • ½ theelepel sambal
    • Snufje cayennepeper
    • 15 gram taugé
    • 10 gram mihoen
    • Materialen
    • Grote soeppan
    • Schuimspaan
    • Maatbeker
    • Garde
    • Snijplanken
    • Schilmesje
    • Soepkommen
    • Lepels
    • Bakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Zet het water met de kipfilet op het vuur en breng het aan de kook. Als het water kookt, dan schep je het schuim eraf met een schuimspaan.
    2. Het kruidenbuiltje toevoegen en een uur laten trekken.
    3. Ontvel de tomaat: Snij aan de onderkant van de tomaat een kruis in de schil. Leg de tomaat in een bakje met kokend water. Zorg dat de tomaat helemaal onder water staat. Haal na 1 minuut de tomaat uit het water en spoel hem even af onder de koude kraan. Het vel van de tomaat laat nu los en je kunt hem er met een schilmesje gemakkelijk vanaf halen.
    4. Veeg de champignons schoon en snij de doormidden en snij daar weer smalle reepjes van.
    5. Maak het lente-uitje, de prei en de wortel schoon en snij daar ook smalle reepjes van.
    6. Snij de tomaat in kleine blokjes.
    7. Haal de kipfilet uit de pan en voeg al roerend de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe en breng het even aan de kook.
    8. Snij de kipfilet in smalle reepjes en doe het samen met de lente-ui, prei, wortel, tomaat en champignons bij de soep.
    9. Voeg de azijn, knoflookpoeder, cayennepeper, djahé, sambal, taugé en de gembersiroop toe aan de soep en roer alles goed door elkaar.
    10. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
    11. Meng de maïzena met 1 eetlepel water tot een glad papje en voeg het toe aan de soep en laat er even de kook over komen.
    12. Voeg de mihoen en de ketjap toe en laat de soep 3 - 5 minuten op smaak komen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren