Mini saucijzenbroodjes

  • 51keer bewaard
  • 50min

Het is eigenlijk altijd een succes als je deze mini saucijzebroodjes maakt, of het nou voor de lunch, als hapje of voor een feestje is. Je kunt zelf bepalen hoe groot je ze wilt maken. Serveer met bijvoorbeeld ketchup of curry.

cassandra

Ingrediënten

Porties: 36 

  • 500 gr half-om-half gehakt of varkensgehakt
  • 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 ei, losgeklopt
  • 12 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • melk om mee te bestrijken

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C en vet een bakplaat licht in.
  2. Meng het gehakt, peterselie, zout en peper in een kom. Voeg het losgeklopte ei en de worcestersaus toe en meng goed door.
  3. Leg op elke plakje bladerdeeg een 'rolletje' van het gehakt. Bestrijk beide zijden van de bladerdeeg met wat melk en rol het pakketje dan stevig op. Bestrijk de bovenkant met wat melk.
  4. Snij eventueel de zijkanten bij en snijd dan elk rolletje in drie stukjes.
  5. Leg ze op de ingevette bakplaat. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

Lisa
van
12

Heerlijke saucijzenbroodjes. Ik heb half-om-half gehakt gebruikt en verse peterselie. Lekker! - 08 feb 2011

Henri
van
6

Andere ingrediënten gebruikt. In plaats van de worcestersaus... 1 eetlepel massalapoeder 1 eetlepel piccalilly 2 eetlepels gele rozijnen - vooraf weken in water - 08 jan 2011

berts
van
1

Smullen maar! - 26 dec 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Gehakt
Gehakt (288)
Hapjes
Hapjes (734)