Mini quiche

    Mini quiche

    82keer bewaard
    1uur5min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Kleine quiches met gehakt, prei en champignons, gebakken in een muffinbakvorm. Ideaal als hapje of amuse op een feestje.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 stuks

    • Eierkorstdeeg
    • 250 gr bloem
    • snufje zout
    • 75 ml water
    • 75 gr boter
    • Vulling
    • gehakt (+/- 100 gr)
    • 1 tl gehaktkruiden
    • ¼ prei
    • 1 ui
    • 50 g champignons
    • Saus
    • 1 el melk
    • 1 ei
    • 60 gr crème fraîche
    • ½ tl. knoflook poeder
    • ½ tl. gemberpoeder
    • ½ tl. Peterselie
    • Versiering
    • 50 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Meng de zout met de bloem. Smelt de boter. Meng de bloem met de boter en het water met een plastic lepel. Kneed het deeg tot een egale bal. Rol het deeg in plastic folie en laat het een half uur rusten.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C.
    3. Verhit de pan en bak het gehakt met de gehaktkruiden in kleine stukjes (geruld). Snij de vulling voor de quiche fijn. Bak de andere ingrediënten voor de vulling ook in de koekenpan bij het gehakt. Als alles gaar is giet je het vocht voorzichtig uit de pan.
    4. Breng alle ingrediënten voor de saus in een beslagkom. Klop het geheel 1 minuut met de garde goed door elkaar.
    5. Zet de bakvormpjes in de muffinbakplaat. Bedek de bakvormpjes aan de onderkant en zijkant met deeg. Doe de vulling in de bakvorm. Verdeel de saus over de 12 mini quiche. Strooi de kaas over de quiche uit. Bak de quiche in 30 tot 45 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren