Kniepertjes / nieuwjaarsrolletjes

    Kniepertjes / nieuwjaarsrolletjes

    10keer bewaard
    2uur30min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Een recept dat ik van buurvrouw José heb gekregen. Ieder jaar rond Kerstmis worden deze wafeltjes gebakken (doen we met de buren samen met meerdere kniepertjesijzers tegelijk). Het recept van deze variant komt oorspronkelijk uit Noord Duitsland.

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 70 

    • 200 gr boter (of margarine)
    • 200 gr suiker
    • 1 ei
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 500 gr bloem
    • ca. 1 lt lauwwarm water
    • 1/2 pakje anijs of pakje anis (Ostmann)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. De boter, suiker, het ei en de vanillesuiker glad roeren totdat de suiker opgelost is.
    2. Dan het meel er door roeren en zoveel lauwwarm water dat het deeg vloeibaar wordt (het beslag is vrij dun).
    3. Doe iedere keer een sauslepel van het deeg op het ijzer.
    4. Als het wafeltje uit het apparaat komt, moet er direct een toetertje van worden gedraaid zodat er later slagroom in kan worden gespoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    5

    dit is een echt hollands recept. zo drents als het maar kan maar erg lekker - 20 sep 2013

    vaaltje2006
    3

    - Gewaardeerd op - 11 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren