Inloggen Aanmelden

Snelle kip kerrie met rijst

  • 1beoordeling
  • 39keer bewaard
  • 45min

Een snel en makkelijk tweepersoons recept voor kip kerrie met rijst.

helicon Noord-Brabant, Nederland

Ingrediënten
Porties: 2 

  • 60 gr. kipfilet
  • 40 gr. Uien
  • 40 gr prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 schijf ananas
  • 20 gr champignons
  • ¼ appel, geraspt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel Madras kerriepoeder (mild)
  • 2 cupjes koffiemelk
  • 1/2 bouillonblokje
  • 250 ml water
  • peper/ zout
  • 20 gr Bloem
  • 20 gr boter
  • 60 gr rijst
  • Materialen
  • 2 kookpannen
  • Mesje
  • Snijplank
  • Garde
  • Roerlepel
  • Knoflookpers
  • Theelepel
  • Dessertlepel
  • Rijstring

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Zet de kip op met de bouillon en water. Laat de kip 30 minuten koken.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzigen op het pak.
  3. Snij de uien, prei, champignons en ananas heel klein. Pers de knoflook uit.
  4. Smelt de boter op laag vuur in een kookpan. Bak de champignons, ui en de knoflook in de boter glazig.
  5. Voeg nu de bloem en de kerriepoeders toe.
  6. Roer met een garde in de pan totdat je geen bloem meer ziet. Schenk nu de bouillon van de kip erbij. Roer tot het mengsel glad is.
  7. Pluk kleine, smalle stukjes van het kippenvlees. Rasp de appel. Voeg de kip, appel en de koffiemelk aan de pan toe. Maak het met peper en zout op smaak.
  8. Serveer de rijst in een ring en voeg de saus in het midden toe. Lekker met doperwtjes.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

RosalieBode
1

ik ben naar duitsland en mijn vader en ik hebben kip kerrie en rijst gemaakt en mijn stiefmoeder vindt helemaal lekker - 20 okt 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties