Ouderwetse oliebollen

    Ouderwetse oliebollen

    10keer bewaard
    1uur40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor oliebollen, zoals ze horen te zijn, met krenten en rozijnen en geserveerd met poedersuiker.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr bloem
    • 400 ml melk
    • 25 gr verse gist
    • 2 eieren
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 gr krenten en rozijnen
    • olie/vet om in te frituren
    • poedersuiker
    • Materialen
    • Beslagkom
    • Houten lepel
    • Theedoek
    • Ijslepel
    • Keukenpapier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur rijzen  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden.
    2. Maak de melk iets lauw en roer de gist door de melk.
    3. Giet deze melk in het kuiltje en ook de eieren en maak daar een glad mengsel van.
    4. Kneed het zout en de krenten en rozijnen erdoor.
    5. Laat nu met een warme vochtige doek over de kom het beslag een uur rijzen.
    6. Maak het vet goed heet. Dan met een vet gemaakte ijslepel of 2 lepels bolletjes deeg in het vet laten vallen.
    7. Als ze gaar en bruin zijn , de oliebollen uit de pan halen en op een keukenpapier uit laten lekken.
    8. De oliebollen bestrooien met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren