HET stoofpotje voor in de winter

Heerlijk winters stoofpotje. Een mengelmoes van ingrediënten die je makkelijk zelf kunt aanpassen of variëren. Ik vind 'm zo het lekkerst!

Tom Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 kg rundvlees (licht doorregen)
  • 2 pastinaken
  • 3 rode uien
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 a 5 grote wortels
  • 5 aardappels, geschild
  • handje rozemarijn
  • handje tijm
  • 200 ml fond (rund)
  • 2 tabletten runderbouillon
  • 4 tenen knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • naar smaak zout en peper
  • 1 bakje paddestoelen melange (of champignons)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur45min 

  1. Snijd de pastinaak, aardappels, bleekselderij, wortels, paddestoelen en uien in grove stukken. Snij ook het vlees in niet al te kleine stukken.
  2. Zet een (liefst gietijzeren) braadpan op het fornuis. Smeer met 1 teen knoflook de binnenzijde van de pan in zodat deze begint te glimmen. Een beetje boter of olie in de pan en deze heet laten worden. Snij de overgebleven knoflook in plakjes.
  3. Ondertussen de bloem in een schaal doen. Wentel hier de stukken rundvlees in om, zodat alles bedekt is met een laagje bloem en doe ze in de hete pan. Gooi ook de knoflook erbij. Al roerend goed laten aanbraden.
  4. Zet ondertussen de fond in een pannetje op een laag vuur en los hierin de twee bouillonblokjes op.
  5. Wanneer het vlees lekker bruin is geworden, alle groenten, de champignons en de aardappels toevoegen. Gooi nu ook de kruiden in de pan en roer alles 1 keer goed om. Voeg nu de hete fond toe. Sluit de pan met een deksel en laat deze op een laag pitje lekker 2,5 - 3 uur pruttelen. Tussentijds roeren doe ik niet. Als alles gaar begint te worden, roer je alles alleen maar kapot. Het oog wil ook wat!

Tip

Serveer het stoofpotje in een diep bord en schep er ook wat van het vocht over. Lekker een paar koude stoofpeertjes erbij en smullen maar.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties