Niçoise met Albacore tonijn

    Niçoise met Albacore tonijn

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Salade Niçoise met gerookte Albacore tonijn en basilicumolie.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • ¼ krop frisee sla
    • 125 gr. haricots verts
    • 12 cerise tomaatjes (kerstomaatjes)
    • zwarte olijven
    • kappertjes of kapperappeltjes
    • Franse dressing
    • 12 kwarteleitjes
    • ½ bos basilicum, alleen de blaadjes
    • 1 dl. olijfolie
    • blanke azijn, peper en zout
    • zijde gerookte Albacore (witte) tonijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Was de frisee sla nauwkeurig in ruim koud water; gebruik voor dit gerecht alleen het fijne, gele gedeelte.
    2. Blancheer de haricots vertes in ruim koud water met zout beetgaar en laat ze direct in koud water afkoelen; splijt de boontje in de lengte doormidden.
    3. Halveer de cerise tomaatjes.
    4. Breng in een pan water aan de kook; doe de kwarteleieren - met daartussen wat keukenpapier - in een andere pan en giet er als het kookt het water op; breng het geheel opnieuw aan de kook en kook de eieren in 4 minuten hard; laat de eieren in koud water schrikken en pel en halveer ze vervolgens.
    5. Pureer de basilicumblaadjes met de olie tot een egaal groene olie; maak op smaak met azijn, peper en zout; zeef de olie desgewenst.
    6. Snijd de gerookte tonijn Albacore tonijn in niet te dunne plakken (2 p.p.).
    7. Afwerking:
    8. Meng sla, boontjes, tomaatjes, olijven, kappertjes of kapperappeltjes tot een salade (Niçoise) en maak deze licht aan met wat Franse dressing.
    9. Schik – per gast - 2 plakken tonijn op de borden en dresseer er de Niçoise naast; garneer met de gehalveerde kwarteleitjes en de basilicumolie

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren